Habits that can harm your kidneys
স্বাস্থ্যৱান শৰীৰ এটাৰ বাবে এটা স্বাস্থ্যৱান কিডনীৰ প্ৰয়োজন হয় । কিডনী শৰীৰৰ এক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। কিডনীয়ে আমাৰ শৰীৰত ৪০০ তকৈও অধিক কাম সম্পন্ন কৰে। কিডনীৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম হৈছে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰাই তেজ পৰিষ্কাৰ কৰা। আমাৰ শৰীৰৰ যিকোনো অঙ্গ যদি বিকল হৈ পৰে তেন্তে আমাৰ জীৱনলৈ ই ভাবুকি কঢ়িয়াই আনে । তেন্তেস্থলত আমি সাৱধান হোৱাটো নিন্তাই প্ৰয়োজনীয় । সেয়হে আজি আমি আলোচনা কৰিব ওলাইছো এনে কিছুমান অভ্যাসৰ বিষয়ে যিয়ে আমাৰ শৰীৰৰ আটাইতকৈ প্ৰয়োজনীয় কিডনী বিকল কৰি পেলাই । সাৱধান হওক আৰু সতৰ্ক থাকক ।
1. অত্যাধিক পেইনকিলাৰৰ ব্যৱহাৰ Using Too Many Painkillers
আজিকালি পেইনকিলাৰৰ ব্যৱহাৰ কিছুমান মানুহৰ বাবেই তেনেই সাধাৰণ হৈ পৰিছে । কিবা এটা বিষ হলেই ফাৰ্মাচীলৈ গৈ পেইনকিলাৰ গ্ৰহণ কৰে । কিন্তু আপুনি জানেনে সেইবোৰে বৃক্কৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে, বিশেষকৈ যদি আপোনাৰ ইতিমধ্যে কিডনীৰ বেমাৰ আছে। গতিকে পৰাপক্ষত পেইনকিলাৰৰ নিয়মীয়া ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰক আৰু কেতিয়াও ডাক্তৰৰ পৰামৰ্শ পালিৰ ওপৰত নাযাব।
2. অত্যাধিক নিমখ খোৱা Eating Too Much Sodium
উচ্চ পৰিমাণৰ নিমখ যুক্ত আহাৰত ছডিয়াম অধিক থাকে, যিয়ে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে আৰু ফলত আপোনাৰ বৃক্কৰ ক্ষতি হব পাৰে। গতিকে আপুনি আপোনাৰ খাদ্যত অধিক নিমখ (ছডিয়াম) দি খোৱা পৰিহাৰ কৰক ।
3. পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী সেৱন নকৰা Not Drinking Enough Water
ভালদৰে হাইড্ৰেটেড হৈ থাকিলে কিডনীক শৰীৰৰ পৰা ছডিয়াম আৰু বিষাক্ত পদাৰ্থ পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে। কিডনীত বেদনাদায়ক পাথৰ হোৱা সমস্য়া পৰিহাৰ কৰাৰ বাবে যথেষ্ট পৰিমাণে পানী খোৱাটোও এক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ উপায়। কিডনীৰ সমস্যা ৰোধ কৰিবলৈ প্ৰতিদিনে 1.5 ৰ পৰা 2 লিটাৰ পানী খোৱাটো এক স্বাস্থ্যকৰ লক্ষণ।
নিয়মীয়াকৈ এনেধৰণৰ লিখনিৰ বাবে আমাৰ গ্ৰুপত জইন কৰক - ইয়াত ক্লিক কৰক
4. অত্যাধিক মাংস খোৱা Eating Too Much Meat
পশুৰ মাংসত থকা প্ৰটিনে তেজত উচ্চ পৰিমাণৰ এচিড উৎপন্ন কৰে যি কিডনীৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ'ব পাৰে । শৰীৰৰ সকলো অংশৰ বিকাশ, ৰক্ষণাবেক্ষণ আৰু মেৰামতিৰ বাবে প্ৰ'টিনৰ প্ৰয়োজন কিন্তু আপোনাৰ আহাৰত যদি অকল মাংসই সন্নিবিষ্ট কৰে তেন্তে কিডনীৰ বাবে ই ক্ষতিকাৰক হব পাৰে ।
লগতে পঢ়ক - আয়ুৰ্বেদ অনুসৰি কৰোনাৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ কি কৰিব |
5. অত্যাধিক চেনী জাতীয় খাদ্য খোৱা Eating Too Many Foods High in Sugar
চেনীয়ে মেদবহুলতাত অৰিহণা যোগায় যি আপোনাৰ উচ্চ ৰক্তচাপ আৰু ডায়েবেটিচ হোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে । আৰু এই দুটাই হৈছে কিডনীৰ বেমাৰৰ মুখ্য কাৰণ। মিঠাইৰ উপৰিও, আপুনি "মিঠা" বুলি বিবেচনা নকৰিব পৰা খাদ্য আৰু পানীয়ত প্ৰায়ে চেনী যোগ দিয়া হয়। আপোনাৰ আহাৰত বেছি চেনী দিয়া খাদ্য পৰিহাৰ কৰক ।
No comments:
Post a Comment