How to Prevent and Treat COVID-19 as per AYUSH Ministry
কৰোনাৰ দ্বিতীয়টো ঢৌ প্ৰথমটোতকৈ বেছি বিপদজনক। কৰোনাৰ ফলত দেশৰ লাখ লাখ লোক সংক্ৰমিত হৈছে আৰু শৰীৰত অক্সিজেনৰ অভাৱত হাজাৰ হাজাৰ লোকে প্ৰাণ হেৰুৱাইছে। এনেস্থলত আপুনি আপোনাৰ নিজৰ যত্ন লোৱা আৰু কৰোনাৰ পৰা নিজকে সুৰক্ষিত কৰি ৰখাটো নিতান্তই প্ৰয়োজনীয় । প্ৰতিবেদন অনুসৰি, কৰোনা প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ আমাৰ দেহৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা যথেষ্ট শক্তিশালী হ'ব লাগে যাতে কোনো সংক্ৰামক ৰোগে ভুক্তভোগী কৰি তুলিব নোৱাৰে।
ভাৰতীয় আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ে কৰোনা প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ কিছুমান পৰামৰ্শ দিছে। এই পৰামৰ্শ গ্ৰহণ কৰি আপুনি আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। একে সময়তে, আপুনি কাহ, ডিঙিৰ বিষ আৰু অন্যান্য কৰোনা লক্ষণৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰে।
গৰম পানী
দিনত কেইবাবাৰো গৰম পানী খাওক। ইয়াৰ লগতে গৰম পানীত অলপ নিমখ দি দিনত 1 বা 2 বাৰ কুলকুলি কৰক ।
আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক
নিজকে স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিবলৈ আপোনাৰ দৈনন্দিন আহাৰ তালিকাত হালধি, জিৰা গুটি, শুকান আদা, নহৰুৰ লগতে আমলখি অন্তৰ্ভুক্ত কৰক। একে সময়তে, বাহিৰৰ খাদ্য় পৰিহাৰ কৰি ঘৰতে বনোৱা খাদ্য গ্ৰহণ কৰক। দৈনিক 1 চাহ চামুচ চবনপ্ৰাচ খাওক । লগতে, শুবলৈ যোৱাৰ আগতে গাখীৰত হালধি মিহলি কৰি খাওক ।
যোগ আৰু প্ৰাণায়াম
দৈনিক কমেও ৩০ মিনিটৰ বাবে যোগ আৰু প্ৰাণায়াম কৰক। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে আপোনাক বহুতো ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰে ।
ভাল টোপনি মাৰক
আপুনি নিজকে স্বাস্থ্যৱান আৰু শক্তিৰে পৰিপূৰ্ণ কৰি ৰাখিবলৈ দৈনিক 7-8 ঘণ্টা টোপনি যোৱাটো নিশ্চিত কৰিব।
হাৰ্বেল চাহ সেৱন কৰক
দিনত কমেও দুবাৰ হাৰ্বেল চাহ খাওক। তুলসী, ডালচেনি, শুকান আদা, জালুক 150 মিলি পানীত মিহলাই উতলাওক। তাৰ পিছত ইয়াক পান কৰক। সোৱাদৰ বাবে গুড় বা মৌ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে ।
অইল পুলিং থেৰাপী
দিনত অতি কমেও ১ বাৰ অইল পুলিং থেৰাপী গ্ৰহণ কৰক । ইয়াৰ বাবে, আপোনাৰ মুখত এক চামুচ নাৰিকল বা তিল তেল দি 2-3 মিনিটৰ বাবে মুখৰ ভিতৰতে কুলকুলি কৰি পিছত থুই হিচাপে পেলাই দিয়ক। তাৰ পিছত কুহুমীয়া পানীৰে মুখ খন কুলি কৰক । ধুই পেলাওক। লগতে, নাকত তিল বা সৰিয়হৰ তেল নিশ্চয়কৈ দিয়ক ।
ভাপ লওক
কফৰ পৰা সকাহ পাবলৈ ভাপ লওক । ইয়াৰ বাবে পানীত পুদিনা পাত, আজৱাইন বা কৰ্ফুৰ যোগ দিয়ক। নিশ্চিত কৰিব যে বাষ্পৰ বাবে ব্য়ৱহৃত পানী অধিক বেছি গৰম নহয় ।
সতেজ বতৰৰ ফল যেনে মৌচুমী, নেমু, ৰঙা অমিতা, কমলা আদি দৈনিক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক । শৰীৰ স্বাস্থ্যৱান ৰাখিবলৈ খাদ্যত প্ৰ'টিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰক। চিকেন, মাছ, কণী, চীজ, চয়াবীন আদি ইয়াৰ বাবে অত্যন্ত উপকাৰী হ'ব পাৰে।
টোকা: এই প্ৰবন্ধটো কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে জাৰী কৰা ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বঢ়োৱা খাদ্যৰ তালিকাৰ ওপৰত আধাৰিত।
No comments:
Post a Comment