তামৰ গিলাচ নাইবা পাত্ৰৰ পানী কিয় লাভজনক(Health Benefits of Drinking Water in Copper Bottle)
স্বাস্থ্যৰ বাবে পানী খোৱাটো এক ভাল অভ্যাস। স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকিবলৈ, প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে দিনে কমেও ৮-১০ গিলাচ পানী খাব লাগে। আয়ুৰ্বেদ শাস্ত্ৰ অনুসৰি ৰাতিপুৱা তামৰ পাত্ৰৰ পানী খোৱাটো বিশেষভাৱে লাভজনক। এই পানী খালে ঔষধ অবিহনে শৰীৰৰ বহুতো ৰোগ আৰোগ্য কৰিব পাৰে। একে সময়তে, এই পানীৰ দ্বাৰা শৰীৰৰ বিশাক্ত পদাৰ্থবোৰ ওলাই যায় । উৰে নিশা তামোলৰ পাত্ৰত সংৰক্ষিত কৰি ৰখা পানীক তাম্ৰজল বুলি কোৱা হয়।
মনত ৰাখিব তামোলৰ পাত্ৰত কমেও চাৰি ঘণ্টাৰ বাবে ৰখা পানী লাভজনক। যিসকল লোকৰ কাহ-কফৰ সমস্যা অধিক হয়, তেওঁলোকে এই পানীত কিছু তুলসী পাত দি সেৱন কৰিব লাগে। খুব কম লোকে জানে যে তামৰ পাত্ৰৰ পানী খোৱাৰ বহু লাভালাভ আছে। আজি, আমি আপোনাক তামৰ পাত্ৰত খোৱা পানীৰ কিছুমান বিশেষ লাভালাভৰ বিষয়ে জনাম।
তামৰ পাত্ৰত খোৱা পানীৰ বিশেষ লাভালাভ(Benefits of Drinking Water in Copper Bottle)
১) আপোনাক সদায় ডেকা কৰি ৰাখিব-
কোৱা হৈছে যে যিসকলে অধিক পানী পান কৰে তেখেতসকলৰ চালত বয়স হলেও চাল শোটোৰা নপৰে । এই কথাটো একদম সঁচা কথা কিন্তু আপুনি জানেনে যদি আপুনি তামোলৰ পাত্ৰত ৰখা পানী পান কৰে তেন্তে ই চাল ঢিলা হোৱা আঁতৰাব পাৰে। মৃত চালোও আঁতৰ হয় আৰু মুখখন সদায়ে চিকমিকাই থকা দেখা যায়।
২) থাইৰইড নিয়ন্ত্ৰণ কৰে-
থাইৰইড ৰোগ থাইৰ্কচিন হৰমনৰ ভাৰসাম্যহীনতাৰ বাবে দেখা যায় । থাইৰইডৰ মুখ্য লক্ষণবোৰ হৈছে দ্ৰুত গতিত ওজন হ্ৰাস হোৱা বা বৃদ্ধি হোৱা, অধিক ভাগৰ অনুভৱ কৰা ইত্যাদি। থাইৰইড বিশেষজ্ঞই স্বীকাৰ কৰে যে তামৰ পাত্ৰত ৰখা পানীয়ে শৰীৰত থাইৰেক্সিন হৰ্মোনৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে । তামৰ পানীয়ে এই গ্ৰন্থিৰ কাৰ্যকলাপো নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় টিপচ পাবলৈ আামাক Whatsappত জইন কৰক - ইয়াত ক্লিক কৰক
৩) গাঠি বিষত লাভজনক-
আজিকালি বহু লোকে কম বয়সতে আৰ্থ্ৰাইটিছ নাইবা গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যা অনুভৱ কৰে। যদি আপুনি সমস্যা ভূগি আহিছে তেন্তে প্ৰতিদিনে তামৰ পাত্ৰৰ পানী খোৱা আৰম্ভ কৰক । যেতিয়াই গাঠি বিষৰ অভিযোগ হয়, তামৰ পাত্ৰত ৰখা পানী খোৱাৰ পৰা লাভান্বিত হয়। তামৰ পাত্ৰৰ এনে গুণ আছে যাৰ দ্বাৰা শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ পৰিমাণ হ্ৰাস হয় আৰু গাঁঠিৰ বিষ নাইবা ফুলাৰ পৰা আৰাম পোৱা যায় ।
৪)হাৰ্ট স্বাস্থ্যকৰ কৰি তুলে-
মানসিক চাপ এতিয়া সকলোৰে জীৱনৰ অংশ হৈ পৰিছে। সেয়েহে, হৃদৰোগ আৰু চাপত ভুগি থকা লোকৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত বাঢ়ি গৈ আছে। যদি আপোনাৰো এনেধৰণৰ সমস্যা আছে, তেন্তে তামৰ পাত্ৰত গোটেই ৰাতি পানী ৰাখি দিয়ক আৰু ৰাতিপুৱা উঠি সেই পানী পান কৰক। তামৰ পাত্ৰত খোৱা পানীয়ে গোটেই শৰীৰত তেজৰ সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰি ৰাখে। কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত থাকে আৰু হৃদৰোগ দূৰত থাকে।
৫) ৰক্তহীনতা দূৰ কৰে-
এনিমিয়া বা ৰক্তাহীনতা হৈছে এনে এক সমস্যা যি 30 বছৰ বয়সৰ ওপৰৰ বহু মহিলাক বিচলিত কৰে। তামৰ বিষয়ে আটাইতকৈ আশ্চৰ্য্যজনক কথাটো হৈছে যে ই শৰীৰৰ বেছিভাগ প্ৰক্ৰিয়াত অতি অত্যাৱশ্যকীয়। ই শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় পুষ্টি বোৰ শোষণ কৰাত কাম কৰে। সেইবাবে তামৰ পাত্ৰত খোৱা পানীয়ে ৰক্তহীনতা বা বিকাৰ উপশম কৰিব পাৰে।
৬) কৰ্কট ৰোগৰ সৈতে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে-
যেতিয়া কৰ্কট ৰোগ হয়, আপুনি সদায়ে তামৰ পাত্ৰত ৰখা পানী খাব লাগে। ই লাভান্বিত হয়। তামৰ পাত্ৰত ৰখা পানীয়ে বাট, পিত্ত আৰু কফৰ সৈত থকা সমস্য়াবোৰ আঁতৰ কৰে। এই পানীত এণ্টি-অক্সিডেণ্ট থাকে, যি ৰোগৰ সৈতে যুঁজিবলৈ শক্তি প্ৰদান কৰে। আমেৰিকান কেন্সাৰ চচাইটিৰ মতে, তামে কৰ্কট ৰোগীক বহু ধৰণে সহায় কৰে। এই ধাতু অতি লাভজনক।
৭)ওজন হ্ৰাসত সহায় কৰে-
আজিকালি কম বয়সতে ওজন বৃদ্ধি হোাটো এতিয়া এক সচৰাচৰ সমস্যা। যদি কোনো ব্যক্তিয়ে ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেওঁ ব্যায়ামৰ লগতে তামৰ পাত্ৰত পানী খাব লাগে। এই পানী খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ অতিৰিক্ত চৰ্বি হ্ৰাস হয়। শৰীৰত কোনো কমি বা দুৰ্বলতাও আতৰ হয় ।
৮) হজম প্ৰক্ৰিয়াক সঠিক কৰি তুলে - যেতিয়া অম্লতা বা গেছ বা আন কোনো ধৰণৰ পাকস্থলীৰ সমস্যা হয়, তেতিয়া তামৰ পাত্ৰৰ পানী অমৃত হিচাপে কাম কৰে। আয়ৰ্বেদৰ মতে, যদি আপুনি আপোনাৰ শৰীৰৰ পৰা টক্সিন( বিষাক্ত পদাৰ্থ) বাদ দিব বিচাৰে, তামৰ পাত্ৰত কমেও ৪ ঘণ্টা ৰখা পানী খাব। ইয়াৰ দ্বাৰা আৰাম পাব আৰু পাচন সমস্যাও উপশম কৰিব।
পঢ়ক - জানক জালুক চাহৰ আচৰিত উপকাৰীতাসমুহ
No comments:
Post a Comment