আমাৰ জীৱনশৈলীৰ পৰা আমাৰ শৰীৰত অতি গুৰতৰ প্ৰভাৱ আছে। অনিয়মীয়া ৰুটিন নাইবা খোৱা-বোৱাৰ ফলত শৰীৰত বহুতো ৰোগ হ'ব পাৰে। সেইবাবে আয়ুৰ্বেদ শাস্ত্ৰ অনুসৰিনিয়মীয়া ৰুটিনৰ দ্বাৰা আয়ুস দীঘল কৰিব পাৰি । কিছুমান এনেকুৱা কাৰ্য আছে যিয়ে পাচন প্ৰক্ৰিয়াটো দ্ৰুত কৰে আৰু ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে, আন কিছুমান কাৰ্য আছে যিয়ে হজম প্ৰক্ৰিয়া লেহেমীয়া কৰি তুলে আৰু শৰীৰক বহুতো ৰোগেৰে ভৰাক্ৰান্ত কৰি কৰে। আয়ুৰ্বেদৰ মতে, এনে কিছুমান কাম আছে যিবোৰ আমি খোৱাৰ ঠিক পিছত কৰিব নালাগে । আজি আমি সেইকেইটা কামৰ বিষয়ে আপোনাক জনাম ।
1. ফল-মূল নাখাব-
আপুনি হয়তো শুনিছিল যে খোৱাৰ পিছত ফল খাব লাগে, কিন্তু অতি কম লোকে জানে যে খোৱাৰ আগত আৰু ঠিক পিছতে ফলৰ ব্যৱহাৰ লাভজনক নহয়। খোৱাৰ লগে লগে ফল-মূল খালে শৰীৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত হ'ব পাৰে। খোৱাৰ ঠিক পিছতে ফল খালে গেছৰ সমস্যাও দেখা দিব পাৰে।
2. টোপনি পৰিহাৰ কৰক-
বেছিভাগ লোকে খোৱাৰ থিক পিছতেই এলাহ অনুভৱ কৰে আৰু তেওঁলোকে টোপনি যাবলৈ ইচ্ছা কৰে, কিন্তু খোৱাৰ ঠিক পিছতে টোপনি মাৰিবলৈ যোৱাটো শৰীৰৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। খোৱাৰ ঠিক পিছতে টোপনি গলে, খাদ্যৰ হজম সঠিকভাৱে নহয় লগতে মেদবহুলতাও বৃদ্ধি পায়।
স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় টিপচ পাবলৈ আামাক Whatsappত জইন কৰক - ইয়াত ক্লিক কৰক
3. ধূমপান নকৰিব-
খোৱাৰ ঠিক পিছতে, বহু লোকে ধূমপান কৰিবলৈ ভাল পায়। খোৱাৰ পিছত ধূমপানৰ ফলত যথেষ্ট ক্ষতি হয়। ই কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে।
4. চাহ পান নকৰিব-
যিসকলে চাহ পান কৰি ভাল পাই তেঁওলোকে আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ চাহ একাপ খায় । কিন্তু মন কৰিব, আহাৰ খোৱাৰ ঠিক পিছতে চাহ খাব নালাগে, কাৰণ খোৱাৰ ঠিক পিছতে চাহ খোৱাৰ ফলত খাদ্য ৰান্ধিবলৈ অসুবিধা হয় আৰু এচিডিটিৰ সমস্যাও দেখা দিব পাৰে।
5. স্নান নকৰিব-
শৰীৰটো স্বাস্থ্যকৰ কৰি ৰাখিবলৈ সঠিক সময়ত গা ধোৱা আৰু খোৱা অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু বহু লোক আছে যাৰ স্নান কৰা আৰু খোৱাৰ কোনো নিৰ্দিষ্ট সময় নাই। খোৱাৰ ঠিক পিছতে গা ধোৱাটো আটাইতকৈ ক্ষতিকাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়। সঁচাকৈ, এনে কৰিলে পেটৰ চাৰিওফা তেজৰ প্ৰবাহ বৃদ্ধি হয় আৰু পাচন প্ৰক্ৰিয়া লেহেমীয়া কৰি তুলে।
6. বেল্ট ঢিলা কৰিব নালাগে-
কিছুমান লোকৰ জোখতকৈ অধিক খোৱাৰ অভ্যাস আছে আৰু খোৱাৰ ঠিক পিছতে বেল্ট ঢিলা কৰে। পাকস্থলীৰ বাবে এনে কৰা ভাল নহয়। এনে কৰিলে পাচন প্ৰক্ৰিয়া দুৰ্বল হয়।
পঢ়ক - তামৰ গিলাচ নাইবা পাত্ৰৰ পানী কিয় লাভজনক । জানক ৮টা কাৰণ ।
No comments:
Post a Comment