ভাৰতীয় খাদ্যত ধনিয়াৰ ব্যৱহাৰ বিভিন্ন ধৰণে কৰা হয় ।ধনিয়া পাতৰ চাটনিয়েই হওক, পাচলিত মিহিকৈ কাটি দিয়াই হওক নাইবা গোটা ধনিয়া বা পাউডাৰ ৰূপত মছলা হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাই হওক- এইদৰে বিভিন্ন ধৰণে ধনিয়াৰ কৰা হয় । আঁহ আৰু ঔষধি গুণেৰে সমৃদ্ধ ধনিয়াই কেৱল হজমত সহায় কৰাই নহয় ছাল আৰু চুলিৰ বাবে বহু ক্ষেত্ৰত লাভজনক হয়।
ধনিয়া পাত আৰু গুটিৰ ব্যৱহাৰ লাভজনক, কিন্তু যদি আপুনি যদি ধনিয়া-পানী ব্যৱহাৰ কৰে, তেন্তে ই আপোনাক বিভিন্ন ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাৰ উপৰিও আপোনাক স্বাস্থ্যকৰ কৰি ৰখাতো সহায় কৰে ।বিশেষকৈ থাইৰইড আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিবৰ বাবে ধনিয়া পানী মহাষৌধ বুলি গণ্য কৰিব পাৰি । আপুনি ধনিয়া পাতৰ পানী নাইবা ধনিয়া গুটিৰ পানী যিকোনো এটা খাব পাৰে। ৰাতিপুৱা খালী পেটত ধনিয়া পানী খালে বহু লাভালাভ পোৱা যায় । সেয়েহে আজি আমি আপোনাক এই লিখনিত ধনিয়া পানী খোৱাৰ লাভালাভৰ বিষয়ে জনাম ।
ধনীয়া পানীৰ লাভসমূহ
1. ওজন হ্ৰাসৰ কৰাত সহায় কৰে - আঁহেৰে সমৃদ্ধ ধনিয়াৰ পানীত কুৱেৰচেটিন নামৰ এটা উপাদান বুলি পোৱা যায়, যি আপোনাৰ বিপাকৰ প্ৰক্ৰিয়া তীব্ৰ কৰে। ই শৰীৰত জমা কৰা চৰ্বি আনিবলৈ সহায় কৰে যাতে আপোনাৰ ওজন দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস হয়। আয়ুৰ্বেদ মতে, ধনিয়া বীজ-পানীৰ ফলত তেজত লিপিডৰ মাত্ৰা হ্ৰাস হয় যি ব্যক্তিজনৰ ওজন বৃদ্ধি নোহোৱাত সহায় কৰে ।
2. হজম প্ৰক্ৰিয়া উন্নত কৰে - ভিটামিন চি, মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম, কেলচিয়াম আৰু লো-সমৃদ্ধ ধনিয়াই পাচনৰ লগত জড়িত সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে । ধনিয়াই পিত্ত আৰু অম্লতাৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে যি পাচন সমস্যা যেনে পেটৰ বিষ, পেটৰ গেছ বঢ়া, পেট ফুলা , বদহজম আদি পাচনৰ লগয় জড়িত সমস্যাসমূহ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে।
3. শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ ওলোৱাত সহায়ক - ধনিয়া পানী অতি লাভজনক আৰু ইয়াক ডিটাক্স ৱাটাৰ বুলিও কোৱা হয়। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে ধনিয়াই শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰোৱাত সহায় কৰে আৰু শৰীৰটো ভিতৰৰ পৰা পৰিষ্কাৰ কৰে। ই শৰীৰৰ পৰা চৰ্বি আৰু নেক্ৰোচিছ আঁতৰাই লিভাৰ পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে। অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে বেক্টেৰিয়া আৰু ভেঁকুৰৰ সংক্ৰমণৰ লগতে পৰজীৱীৰ চিকিৎসাত ই কাৰ্যকৰী হিচাপে কাম কৰে ।
4. ধনিয়া পানী থাইৰইডৰ বাবে লাভদায়ক - যদি আপোনাৰ শৰীৰত থাইৰইড কম বা অত্যাধিক থাইৰইড (হাইপাৰথাইৰয়ডিজম) থাকে, দুয়োটা ৰোগত ধনিয়া পানী আপোনাৰ বাবে অতি লাভজনক হ'ব পাৰে। ধনিয়া পাতবোৰত যথেষ্ট পৰিমাণে খনিজ আৰু ভিটামিন পোৱা যায়, যাৰ ভিতৰত আছে ফোলেট, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, ভিটামিন চি, বিটা-কেৰোটিন, যি থাইৰইড হৰমোন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। আপুনি ধনিয়া পানীৰ উপৰিও ধনিয়া চাহ, ধনিয়াৰ কাঢ়া আদি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
5.ব্লাড চুগাৰ হ্ৰাস কৰিবলৈ লাভদায়ক - ধনিয়া বীজত থকা ইটানলক গ্লুকোজ বা ৰক্ত শৰ্কৰা হ্ৰাস কৰাৰ বাবে কাৰ্যকৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। তেজত অতিৰিক্ত ৰক্ত শৰ্কৰা থকাটো হৈছে টাইপ ২ ডায়বেটিচৰ এক মুখ্য কাৰক।
"Every effort has
been made to ensure the accuracy, timeliness and genuineness of the
information provided here. All the content here is given only for
reader's information and knowledge enhancement. We request you to contact your doctor before trying any of the remedies here."
আশাকৰো এই লিখনিৰ দ্বাৰা আপোনালোকক কিছু নজনা কথাৰ জ্ঞান দিব পাৰিছো ।
যদি লিখনিটো ভাল পাইছে তেন্তে শ্বেয়াৰ কৰিব নাপাহৰিব । মনত ৰাখিব এই লিখনি
ইন্টাৰনেটৰ পৰাহে যুগুতোৱা হৈছে । যিকোনো সমস্যাৰ বাবে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ
লোৱাটো আৱশ্যক ।
Assamese Baby Girl Names
ReplyDeleteAssamese girls are very cute. Thanks for sharing this article ❤️