How to cut onions without tears in Assamese
পিঁয়াজৰ দ্বাৰা আপুনি নিশ্চয় খাদ্যৰ জুটি লব পাৰে ইয়াৰ লগতে পিয়াজে আপোনাৰ চকুলৈ চকুপানীও বোৱাই আনিব পাৰে। পিঁয়াজ কটাৰ সময়ত বহু লোকৰ চকুত চকুপানী বৈ আহে। পিঁয়াজত সংশ্লেষণ এনজাইম থাকে যাৰ বাবে পিঁয়াজ কাটোতে আপোনাৰ চকুলৈ চকুপানী বৈ আনে । এই এনজাইমে আপোনাৰ চকুৰ লেক্ৰানেল গ্ৰন্থিত জ্বলনৰ সৃষ্টি কৰে, যাৰ ফলত চকুৰ পৰা চকুপানীৰ সৃষ্টি হয়।
যদি আপুনি পিঁয়াজৰ ফলত ওলোৱা চকুপানীৰ পৰা বাচিব বিচাৰে, তেন্তে আপুনি তলত উল্লেখ কৰা কিছুমান পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। এই পদ্ধতিবোৰৰ সৈতে, আপুনি চকুপানী অবিহনে অনায়সে পিঁয়াজ কাটিব পাৰে।
1. পানীত পিঁয়াজ কাটক:
পানীত পিঁয়াজ কটাৰ ফলত ভাপৰ সৃষ্টিত অসুবিধা হয় আৰু এনজাইম ধ্বংস কৰে,যাৰ ফলত চকুপানী উলাব নোৱাৰে । এখন থালিত পানী দিয়ক আৰু তাৰ পিছত পিঁয়াজ ৰাখি কাটক। এনে কৰিলে আপোনাৰ চকুৰ পৰা চকুপানী আহিব নোৱাৰিব।
2. পিঁয়াজ পানীত তিয়াই কাটক:
পানীত পিঁয়াজ ভিজাই থৈ দিলে ই এক প্ৰকাৰৰ প্ৰতিৰোধ হিচাপে কাম কৰে আৰু এচিডিক এনজাইম মুকলি হোৱাটো প্ৰতিৰোধ কৰে যাৰ ফলত চকুপানী নোলায় । এখন থালীত পানী ধালক আৰু পিঁয়াজৰ বাকলি গুচাই 5-10 মিনিটৰ বাবে এৰি দিয়ক আৰু তাৰ পিছত ইয়াক কাটিবলৈ ধৰক । ই আপোনাৰ চকুলৈ চকুপানী অহাত বাধা প্ৰদান কৰিব।
3. গৰম পানীৰ ওপৰত পিঁয়াজ কাটক:
গৰম পানীয়ে পিঁয়াজৰ পৰা ওলোৱা ভাপক বাধা প্ৰদান কৰে যাৰ ফলত এই ভাপ আহি জ্বলনৰ সৃষ্টি কৰিব নোৱাৰে । গৰম পানী এটা থালিত ভৰাই লওক আৰু ইয়াত ভিজাই পিঁয়াজ কাটক। এনেদৰে পিয়াজ কাটিলে আপোনাৰ চকুপানী নোলায় ।
4. মমবাতি জ্বলাই পিয়াজ কাটক:
মমবাতিৰ পৰা নিৰ্গত হোৱা তাপে পিয়াজ কটাৰ ফলত ওলোৱা এচিড এনজাইম আপোনাৰ লেক্ৰিমেল গ্ৰন্থিলৈ যোৱাত বাধা প্ৰদান কৰে যাৰ ফলত আপোনাৰ চকুৰ পৰা চকুপানী নোলায়। পিঁয়াজ কাটি থাকোঁতে মমবাতিটো জ্বলাওক আৰু তাৰ নিচেই কাষতেই পিঁয়াজ কাটক। ই আপোনাৰ চকুৰ পৰা চকুপানী ওলোৱাত বাধা দিব ।
"Every effort has been made to ensure the accuracy, timeliness and genuineness of the information provided here. All the content here is given only for reader's information and knowledge enhancement. We request you to contact your doctor before trying any of the remedies here."
No comments:
Post a Comment