Health Benefits Of Lauki Or Bottle Gourd
লাওত যথেষ্ট পৰিমাণে ভিটামিন এ, ভিটামিন চি, কেলচিয়াম, আইৰণ, মেগনেছিয়াম আৰু জিংক থাকে। লাওৰ এইসমূহ উপাদানৰ পৰা কেৱল শৰীৰৰ প্ৰয়োজনীয়তাই পূৰণ কৰা নহয় শৰীৰক বহুত ৰোগৰ পৰাও সুৰক্ষিত কৰে। লাওৰ এই গুণসমূহৰ বাবেই ইয়াক বহু ৰোগৰ ঔষধি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হয় । লাও শিতল আৰু পুষ্টিকৰ হয় । ই পিত্ত আৰু কফ আঁতৰ কৰে। ই এক অতি উপযোগী পাচলি আৰু প্ৰতিটো ঋতুত শৰীৰক লাভান্বিত কৰে। লাওত 96% পৰ্যন্ত পানী থাকে। আনহাতে লাওত চৰ্বি আৰু কলেষ্টেৰল অতি কম পৰিমাণে থাকে । লাওত যথেষ্ট পৰিমাণে থাইমাইন, ৰিবোফলভিন, খনিজ পদাৰ্থ, ফছফৰাছ আৰু ছডিয়াম থাকে, যি স্বাস্থ্যকৰ জীৱন যাপনত সহায় কৰে। লাওৰ বাকলি খোৱাটোও অধিক লাভজনক।
লাওৰ ঘৰুৱা বিধান
- যদি শৰীৰৰ গৰমৰ বাবে মুৰৰ বিষ বা বদহজম হয়, তেনেহলে লাওৰ ৰসৰ সৈতে আদা মিহলাই খাওক । ই উচ্চ ৰক্তচাপৰ সমস্যাও সমাধান কৰে।
- লাওৰ ৰসে কোষ্ঠকাঠিন্য, ডায়েৰিয়া, এচিডিটি আৰু দুৰ্বল পাচন শক্তিক আৰোগ্য কৰাত সহায় কৰে।
- লাওত প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ পানী থকাৰ বাবে ইয়াৰ নিয়মীত ব্যৱহাৰে ৰাতিপুৱাৰ পেট পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে।
- লাওৰ ৰসৰ সৈতে নিমখ মিহলাই খালে শৰীৰত পানীৰ অভাৱত হোৱা বহুতো সমস্যাৰ পৰা উপশম লাভ কৰিব পাৰি।
- কেতিয়াবা আমাৰ ভৰিৰ তলুৱাবোৰ জ্বলা-পোৰা কৰিলে লাও কাটি মালিচ কৰিলে জ্বলাপোৰাৰ পৰা উপশম পোৱা যায় ।
- বেছি তেল আৰু মছলাযুক্ত খাদ্যই লিভাৰৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰে, কিন্তু দৈনিক লাওৰ ৰস পান কৰিলে লিভাৰ সম্বন্ধীয় সমস্যা নিৰাময় কৰাত সহায় কৰে।
- বিচ্ছুয়ে যদি আপোনাক কামোৰে তেন্তে কামোৰা স্থানত লাও পিহি লগাওক আৰু লাওৰ ৰস খাওক। ইয়াৰ ফলত বিচ্ছুৰ বিষ আতৰি যাব।
লগতে পঢ়ক- ওঠ ফাটিছে নেকি ? ওঠ ফটাৰ বাবে এইকেইটা ঘৰুৱা বিধান ।
- লাওৱে ওজন হ্ৰাস কৰে। ইয়াৰ বাবে, আপুনি লাও প্ৰতিদিনে পাচলি, ৰস আদি হিচাপে গ্ৰহণ কৰা উচিত। যদি আপুনি পৰিৱৰ্তন বিচাৰে তেন্তে লাও উতলাওক আৰু নিমখ দি খাওক।
- লাওত যথেষ্ট প্ৰাকৃতিক পানী থাকে। এই ক্ষেত্ৰত, ইয়াৰ নিয়মীয়া ব্যৱহাৰে প্ৰাকৃতিকভাৱে আপোনাৰ মুখখন ৰঙীন কৰি ৰাখে । ইয়াৰ ৰস খোৱাৰ উপৰিও, অলপ হাত লৈ মুখত মালিচ কৰক। আপুনি লাও কাটি তাৰ টুকুৰাৰে মুখত মালিচ কৰিব পাৰে। ই চাল উজ্জ্বল কৰি তুলে।
- লাও ডাইবেটিচ ৰোগীৰ বাবে অতি লাভজনক। সেয়েহে,যিসকলৰ ডায়বেটিচ আছে তেঁওলোকে প্ৰতি ৰাতিপুৱা খালী পেটৰ লাওৰ ৰস খাব লাগে।
স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় টিপচ পাবলৈ আামাক Whatsappত জইন কৰক - ইয়াত ক্লিক কৰক
- দাঁতৰ বিষত লাও অতি উপযোগী। 75 গ্ৰাম লাও 20 গ্ৰাম নহৰু সৈতে পিহি এক লিটাৰ পানীত উতলাই দিয়ক। যেতিয়া পানী উতলি আধা হয়, তেতিয়া চাকি কুলকুলি কৰিলে দাঁতৰ বিষৰ পৰা আৰাম পোৱা যায় ।
লাউৰ জুচ বা ৰস কিদৰে বনাব-
লাউৰ ৰস তৈয়াৰ কৰিবলৈ 250 বা 300 গ্ৰাম লাও, আধা চামুচ জিৰা পাউডাৰ, এক চিকুট জালুক , 4-5টা পদিনাৰ পাত, স্বাদ অনুসাৰে নিমখ লওঁক। লাওটো টুকুৰা টুকুৰাকৈ কাটি পদিনা পাতৰ সৈতে মিক্সাৰ এটাত দিয়ক। জুচ সৃষ্টি হোৱাৰ পিছত জিৰা , জালুক আৰু নিমখ মিহলাই দিয়ক। এইদৰে লাউৰ জুচ তৈয়াৰ কৰি সেৱন কৰক ।
লাওৰ সেৱন কৰাৰ আগত বিশেষ সাৱধানতা -
হাপানী ৰোগীসকলে লাও নাখাব। পুৰণা পকা লাওৰ দ্বাৰা কোষ্ঠকাঠিন্য হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে, সেয়েহে তেনে লাও ব্যৱহাৰ নকৰিব।
No comments:
Post a Comment